Span­nende fami­liefilm over beste vrienden Tuur en Lambert die in de zomer van 1943 uit elkaar gedreven worden door de oorlog, de keuzes die hun ouders hierin maken en het grote geheim van hun nieuwe klasgenootje Maartje.
De twaalf­jarige Tuur en Lambert zijn al van kleins af aan beste vrienden die de omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp als hun broekzak kennen. In de zomer van 1943 veran­dert de oorlog hun wereld voor­goed. Tuurs ouders gaan bij het verzet terwijl Lamberts familie lid is van de NSB. Maar het zijn niet alleen de keuzes van hun ouders die de boezemvrienden steeds verder uit elkaar drijven. Hun nieuwe klasgenootje Maartje heeft een groot geheim dat ze alleen met Tuur wil delen. Een span­nende fami­liefilm naar de gelijk­namige best­seller van Jacques Vriens.

Titel: Oorlogsgeheimen
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

OorlogFamiliefilmGouden FilmsGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2014)
Dennis Bots
Speciale Juryprijs (2014)
Maas Bronkhuyzen
Speciale Juryprijs (2014)
Pippa Allen
Speciale Juryprijs (2014)
Joes Brauers

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte