Wanneer een man onverwachts te horen krijgt dat hij vader wordt, staat zijn hele wereld op zijn kop. Zijn gesloten gevoelswereld wordt plots wankel, wanneer hij in zichzelf een gevoeligheid opmerkt die hij niet eerder kende.
Omarmen of radicaal afwijzen? Een jongeman die gevoelens altijd op een afstand wist te houden, vat het onverwachte bericht van zijn aanstaand vaderschap op als een cruciaal ultimatum. Zijn keuze heeft niet alleen verstrekkende gevolgen voor hemzelf, maar ook voor de jonge vrouw die hij pas kent en hun ongeboren kind. Zo komen existentiële zaken op scherp te staan in dit visueel krachtig vormgegeven, autobiografisch geïnspireerde drama.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Montage
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Coproductiebedrijf
NTR
Omroep
NTR

Titel: Onze Straat '20 - May
Jaar: 2021
Duur : 52 minuten
Categorie: Dramaserie/singleplay
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Singleplay (2021)
Madja Amin

Gouden Kalf nominaties

Beste Hoofdrol Korte Film/Singleplay (2021)
Valentijn Dhaenens

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 1
Still 2