Deels gedramatiseerde documentaire waarin de Surinaams/Joodse filmmaker Diego Pos op zoek gaat naar sporen van het verleden en zijn familie in zijn geboorteland Suriname.
De documentaire begint met een gedramatiseerde reconstructie van de zeereis die werd ondernomen door Hartog Simon Pos en zijn broer Matthijs in het jaar 1774. Ze waren onderweg naar Suriname. Krap tweehonderd jaar later maakte Diego Pos een reis in de omgekeerde richting: hij was de laatste Pos die Suriname verliet. In Ongewisse tijd gaat Pos terug naar Suriname, op zoek naar de geschiedenis van zijn Joodse familie en de Surinaamse Joden in het algemeen. Hij stuit op onverwachte familieleden, zoals de in de achttiende eeuw uit een slavin geboren Simon Matthijs. De zoektocht en ontmoetingen met verschillende vertegenwoordigers van de diverse Joodse gemeenten in Suriname loopt synchroon met het nagespeelde verhaal van de broers Hartog Simon en Matthijs, wiens aanvankelijke innige verhouding door liefdesaffaires danig bekoelde. Behalve over zijn familie leert de filmmaker veel over de Joodse tradities en de ontwikkeling van de slavernij in zijn geboorteland.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Shooting Star Filmcompany
Omroep
Joodse Omroep
Distributie
Shooting Star Film Distribution
Moonlight Films

Titel: Ongewisse tijd
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still