Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een Syriër in het vluchtelingenkamp ‘de jungle' in Calais. Drama over de gevoelens en drijfveren van vluchtelingen op deze meedogenloze plek.
Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen strandt een jonge Syrische vluchteling in het meedogenloze vluchtelingenkamp ‘de jungle' in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met een cynische tentgenoot, die de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het beloofde land’. Drama over de gevoelens en drijfveren van vluchtelingen in het beruchte kamp, op weg naar een leven zonder oorlog.


Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp

Titel: One Night Stand XII - Jungle
Jaar: 2017
Duur : 45 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2017

PolitiekMaatschappijDrama

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur Televisiedrama (2017)
Majd Mardo
Beste Acteur Televisiedrama (2017)
George Tobal

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2017)
Hetty de Kruijf

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.