Een alleen­staande lerares met een trau­ma­tische ervaring moet de ultieme worsteling met haar verdriet en zelf­be­heersing aangaan wanneer ze een nieuwe leer­ling in de klas krijgt.

Wanneer een lerares Duits een nieuwe leer­ling in de klas krijgt, wordt ze gecon­fron­teerd met een trau­ma­tische gebeurtenis uit het verleden. Hele­maal op zichzelf terugge­worpen worstelt ze met haar onver­w­erkte verdriet en valt ze ten prooi aan impulsen die ze niet bij zichzelf voor had kunnen stellen. Niet haar verdriet maar de strijd met haar zelf­be­heersing blijkt haar grootste vijand.


Titel: One Night Stand IX - Voor Emilia
Jaar: 2014
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2014

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice Televisiedrama (2014)
Loes Schnepper

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte