Beslis­sende dag in het leven van twee broers te Den Helder. De oudste komt uit de gevan­genis, de jongste gaat de volgende dag op een vredesmissie. Hun wegen kruisen.
De stad Den Helder, op de kruin van de Kop van Noord-Holland, is het troost­eloze décor van deze dubbele karak­ter­studie. Twee broers staan op een kruis­punt in hun leven: de oudere komt na een gewelds­delict uit de gevan­genis, de jongere gaat de volgende dag met de marine op een verre vredesmissie. Ze doden de tijd op verschil­lende plekken, waar hun wegen regel­matig kruisen. Beiden dragen een geheim bij zich, dat tot een catharsis leidt.

Titel: One Night Stand III - Den Helder
Jaar: 2008
Duur : 40 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2008

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiefilm (2008)
Jorien van Nes

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte