In deze found choreography ontvouwt zich in vijf delen een lyrische minisymfonie uit de kenmerkende handbewegingen van vijf chef-dirigenten die het Concertgebouworkest groot maakten: Mengelberg, Van Beinum, Haitink, Chailly en Jansons.
Deze found choreography is een ‘lyrische dans voor handen verdeeld over vijf schermen’. Peter Delpeut componeerde in samenwerking met Menno Otten een verstilde minibeeldsymfonie uit archiefmateriaal van vijf chef-dirigenten van het Koninklijk Concertgebouworkest: Mengelberg, Van Beinum, Haitink, Chailly en Jansons. De dirigerende handen komen uit concertregistraties waarop extreem is ingezoomd. De vijf delen tonen elk een eigen tempoaanduiding die de dirigent in beeld karakteriseert. De film komt voort uit de gelijknamige video-installatie die een jublileumgeschenk was van het orkest aan het gebouw.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Boon & Booy
Productiebedrijf
IDTV Docs

Titel: One Hand Clapping
Jaar: 2014
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2014

Kunst & CultuurMuziekInternationaalGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.