Betoverend mooi, maar ook een beetje eng, deze wandeling door Amsterdam waar corona bijna alle mensen van de straten heeft gejaagd. Stap voor stap door een nieuwe werkelijkheid.
Tijdens de eerste dagen van de coronapandemie besluiten cameraman Jean Counet en geluidsman Rik Meier, na dagen binnen te hebben gezeten, de straten van Amsterdam te verkennen. Stijlvol glijdt de camera door de lege stad en onthult een nieuwe realiteit, een prachtige, pure stad die ook iets griezeligs heeft. Deze film was tot nu toe enkel te zien op Vimeo, waar de film viral ging met miljoenen views.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
TAM Films

Titel: Ondertussen in Amsterdam
Jaar: 2021
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

ONDERTUSSEN_IN_AMSTERDAM_003.jpg
ONDERTUSSEN_IN_AMSTERDAM_006.jpg