Documentaire over drie Afghanen, die als minderjarigen zonder hun ouders naar Nederland vluchtten en hier al jaren wachten op een verblijfsstatus. Gepensioneerde Maastrichtenaren schieten hen te hulp.
Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels wachten ze al jaren op een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat nabij Maastricht. Ze mogen niet werken of studeren. Een stel gepensioneerde Maastrichtenaren trekt zich het lot van de jongens aan en biedt ze hulp in de vorm van advies, afleiding en de dagelijkse boodschappen. Hartverwarmende documentaire waarin de geschiedenis van de jongens wordt verbeeld door middel van treffende animaties.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
CTM Docs
Melief Film
Omroep
EO/IKONdocs
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Onderkomen
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.