De 26-jarige Olivier is geboren met een niet te genezen hartafwijking. Altijd is hij er vanuit gegaan vroeg te moeten sterven. Als blijkt dat zijn afwijking te genezen is, raakt hij behoorlijk in de war.
Olivier is geboren met slechts één hartkamer, een afwijking die maakt dat iemand de dertig meestal niet haalt. Olivier is 26 en heeft zo langzamerhand een manier gevonden om met deze situatie om te gaan. Zijn manier van 'de dood overwinnen' is zoveel mogelijk van het leven genieten, zolang dit duurt. Maar dan verandert Oliviers leven drastisch als er een arts blijkt te zijn die middels een operatie zijn hart kan herstellen. De operatie slaagt. Uiteraard is zijn omgeving ongelofelijk blij. Olivier wordt echter geconfronteerd met een toekomst die hij nooit heeft gehad en een omgeving die plotseling met een ander verwachtingspatroon naar hem kijkt. Niets in zijn leven lijkt meer vrijblijvend. Olivier voelt zich pas slachtoffer als hij genezen is aangezien in zijn ogen het leven veel zwaarder is dan de dood die hij feitelijk al omarmd had.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Pracht en Praal producties
Omroep
VPRO TV

Titel: Olivier etc.
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still