De getraumatiseerde oorlogsfotograaf Oleg Klimov reist terug naar voormalige brandhaarden die hij tijdens het uiteenvallen van de Sovjet-Unie fotografeerde. Hij ontmoet opnieuw de mensen die hij portretteerde.
Twaalf jaar lang heeft oorlogsfotograaf Oleg Klimov het uiteenvallen van de Sovjet-Unie gedocumenteerd. Zijn foto’s verschenen op de voorpagina’s van vele westerse kranten, als stille getuigenissen van het oorlogsgeweld. Zijn carrière heeft op Oleg persoonlijk veel effect gehad. Na jaren kampt hij nu onverwachts zelf met een oorlogstrauma. Verlangend naar innerlijke rust keert Oleg terug naar Nagorno-Karabach, Abchazië en Tsjetsjenië. Tegenover Olegs herinneringen ontstaan andere werkelijkheden: die van de mensen die hij destijds fotografeerde.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Oleg Klimov: Brieven aan jezelf
Jaar: 2013
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

Kunst & CultuurOorlogGeschiedenisPolitiekInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2014)
Masha Novikova

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.