De jongensachtige Dolly (12) ontdekt met hulp van een vriendin haar ontluikende vrouwelijke seksualiteit. Vervuld van dit inzicht probeert ze een nieuw spel uit waarvan ze de grenzen nog niet overziet.
'Moet jij niet voetballen?' Met die opmerking scheept de vader van de twaalfjarige Dolly zijn dochter af. Een iets oudere vriendin heeft meer aandacht en maakt de jongensachtige Dolly bewust van haar ontluikende vrouwelijke seksualiteit. Dit onverwachte inzicht nodigt Dolly uit tot een nieuw spel, waarvan ze de grenzen en effecten nog niet direct overziet. Dolly nauwgezet volgend, onthult de camera de afwisseling van nieuwsgierigheid, onzekerheid en overmoed die af te lezen valt op haar gezicht.


Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Nymphet
Jaar: 2016
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.