Een rebelse jonge vrouw en een oudere Ier delen hun voorkeur voor ultieme persoon­lijke vrijheid. Toch worden zij al snel steeds nieuws­gieriger naar elkaar in een deso­laat Iers landschap.
Een jonge Neder­landse vrouw laat al haar bezit­tingen achter en vertrekt met een tent en wat schamele bezit­tingen naar Ierland. Al rondzw­er­vend door het ruige land­schap stuit zij op het afge­zon­derd gelegen huis van de vijftiger Martin. Aangetrokken door de vrijheid die de omgeving oproept, blijft ze er rond­hangen. Na het eerste fragiele contact tussen de twee ontstaat een prille band tussen de Einzel­gängers. Hij biedt haar kost en inwoning aan in ruil voor werkza­amheden in en om het huis. Zij gaat akkoord op voor­waarde dat zij geen persoon­lijk contact hebben. Beide proberen de afstand tussen elkaar vervol­gens in stand te houden, terwijl zij stiekem verlangen naar een persoon­lijkere band. In dit speelfilmde­buut van Urszula Anto­niak benadrukt het vijandige, stugge Ierse land­schap de hang naar vrijheid van de hoofd­per­son­ages. Zij verd­wi­jnen erin: hun kleding en haarkleur werken camou­flerend en door de vele wide-shots worden ze stipjes in het land. 

Titel: Nothing Personal
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2009)
Urszula Antoniak
Beste Lange Speelfilm (2009)
Edwin van Meurs
Beste Sound Design (2009)
Jan Schermer
Beste Camera (2009)
Daniël Bouquet
Beste Lange Speelfilm (2009)
Reinier Selen

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2009)
Urszula Antoniak
Beste Montage (2009)
Nathalie Alonso Casale
Beste Actrice (2009)
Lotte Verbeek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte