Videoclip over de obstakels die vluchtelingen op hun zoektocht naar vrijheid vinden. Grotendeels gedraaid op Sicilië, met bootvluchtelingen uit onder meer Somalië, Syrië en Afghanistan.
Muziekjournalist Job de Wit laat de - in zijn ogen en oren - meest interessante videoclips van het jaar zien en vertelt over zijn fascinatie bij de tien clips die als voorfilm geprogrammeerd staan.
Een ‘heel heftig stukje werkelijkheid’ toont drum-‘n-bassgroep Noisia naar eigen zeggen in de clip van Mantra. De video van Sil van der Woerd verbeeldt de gevaarlijke obstakels die vluchtelingen tegenkomen op hun zoektocht naar vrijheid. De grotendeels op Sicilië opgenomen clip gemaakt is met bootvluchtelingen uit landen als Ghana, Somalië, Syrië en Afghanistan, die net geland waren en zo hun eigen verhaal uitbeeldden.

Credits

Productiebedrijf
OAK Motion Pictures

Titel: Noisia - Mantra
Jaar: 2016
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.