Zestien jaar nadat hij als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony, ontsnapt de Oegandese Opono Opondo uit het leger. Hoe moet hij nu het leven als gewoon burger oppakken?
De Oegandese Opono Opondo werd als kind ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony. Zestien jaar later is hij uit het leger ontsnapt en keert hij als volwassen oorlogscommandant terug naar huis. Hij moet zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden. Opondo leert brommerrijden, volgt een business course en laat visitekaartjes drukken. Maar het blijkt moeilijk zijn draai te vinden tussen de mensen tegen wie hij bijna zijn hele leven vocht - inclusief zijn familie. Zo worstelt Opondo met zijn verleden én zijn toekomst.

Titel: No Place for a Rebel
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

PolitiekGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.