Bekroonde afstudeerfilm kaart inventief subtiele vormen van racisme aan. Sue gaat met haar Surinaamse nichtje en twee vriendinnen een avondje stappen in New York. Het ongemak begint bij de toegangsdeur.
Wanneer Sue's nichtje Genelva haar vanuit Suriname komt opzoeken in New York, gaan ze met Sue's twee beste vriendinnen uit in een hippe club. Sue hoopt dat ze de twee verschillende kanten van haar leven kan combineren op deze stapavond. Maar na een ongemakkelijke interactie met de uitsmijter verloopt de avond volledig anders dan verwacht. Deze afstudeerfilm kaart op een inventieve manier subtiele vormen van racisme aan en won prijzen op verschillende Amerikaanse filmfestivals, waaronder CineYouth in Chicago.


Titel: NIGHT
Jaar: 2017
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.