Kan de Tour de France nog worden gewonnen zonder dopinggebruik? In deze documentaire vol openhartige gesprekken en actieopnames en route gaat de Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano die uitdaging aan.
Is het nog mogelijk de Tour de France te winnen zonder dopinggebruik? Een Nederlandse wielerploeg gaat die uitdaging aan tijdens de 100ste editie van de wereldberoemde race. Het team van Argos-Shimano wordt incinema vérité-stijl gevolgd tijdens hun revanche jegens de oude garde die door jarenlang dopinggebruik de wielersport verziekte. Haalt deze nieuwe lichting gezamenlijk de eindstreep in Parijs? De makers filmen alle openhartige gesprekken tussen de etappes, alsook de beslissende sprints waarbij bloed, zweet en tranen rijkelijk vloeien.

Titel: Nieuwe helden
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

SportMaatschappijInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.