Tanans, een achtjarig Congolees jongetje wordt gevolgd tijdens zijn eerste weken in Nederland, zijn nieuwe thuis. De gebruiken en taal vormen voor hem één grote spannende ontdekkingsreis.

Hoe is het om als kind ergens volkomen nieuw te zijn? In deze documentaire wordt Tanans, een achtjarig Congolees jongetje, gevolgd tijdens zijn eerste weken in een nieuw, vreemd land. Hij is als 'uitgenodigde vluchteling' in Nederland komen wonen, kent de taal en de gebruiken niet en heeft nog geen vrienden gemaakt. Voor de eerste keer woont hij in een mooi huis, balanceert hij op een fiets en probeert hij Nederlands te spreken. De film toont aan dat Tanans' ontdekkingsreis heel leuk en grappig, maar ook ontzettend spannend is.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
JvdW film
Omroep
NCRV TV

Titel: Nieuw
Jaar: 2014
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

FamiliefilmMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.