Ga naar inhoud
Niemand in de stad 1.jpg

Niemand in de stad

Regie: Michiel van Erp
Smeuïge, sexy en gevoelige verfilming van Philip Huffs bestseller, waarin het einde met rasse schreden nadert voor de zorgeloze studententijd van een stel jongens. Overtuigend dankzij sterk spel van de jonge cast én de gedetailleerde blik van een regisseur die doorgaans bekend staat om zijn documentaires.
Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amsterdamse studentenvereniging. Het is een turbulente periode, waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen. Een plotselinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Drama over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel.
Titel: Niemand in de stad
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020
Alle 40 Goud VriendschapFamiliebandenDramaAlle 40 GoudGender & identiteitMisdaadLGBTQ+Romantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.