Smeuïge, sexy en gevoelige verfilming van Philip Huffs best­seller, waarin het einde met rasse schreden nadert voor de zorgeloze studen­ten­tijd van een stel jongens. Over­tu­igend dankzij sterk spel van de jonge cast én de gede­tailleerde blik van een regis­seur die door­gaans bekend staat om zijn documentaires.
Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amster­damse studen­ten­v­ereniging. Het is een turbu­lente periode, waarin ze met wisse­lend succes proberen los te komen van hun ouders en achter­grond. Ze beleven gepas­sioneerde liefde­savon­turen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriend­schap kennen. Een plot­selinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verant­wo­ording moet dragen over je keuzes? Drama over vriend­schap, verlan­gens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijk­er­tijd enorm universeel.

Titel: Niemand in de stad
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 43 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

VriendschapFamiliebandenDramaAlle 40 GoudGender & identiteitMisdaadLGBTQ+Romantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte