Docu­men­taire over de nadagen van het kolo­niale bewind in Neder­lands-Indië, gevi­su­aliseerd door de briefwis­seling tussen Neder­landse ambte­naar ter plaatse en zijn vrouw in Amerika.
Docu­men­taire over de nadagen van het kolo­niale bewind in Neder­lands-Indië, gevi­su­aliseerd door de briefwis­seling tussen Neder­landse ambte­naar ter plaatse en zijn vrouw in Amerika. Gestileerde ficti­escènes (gespeeld door Joanna Stevens, Harry Barrowslough, Dolf de Vries en Anne-Wil Blankers) wisselen authen­tiek beeld­ma­te­riaal af. New York — Batavia werd in 1987 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Credits

Scenario
Camera
Muziek
Productiebedrijf
VPRO TV
Meatball Productions

Titel: New York - Batavia
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1990

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (1987)
Rien Hagen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01