Een ongelukkige tag kan een vriendschap opblazen, de juiste emoji doet de liefde ontvlammen. Jongeren leggen de ongeschreven regels van de sociale media bloot: hoe hoort het op het internet?
In deze vijfdelige webserie leer je de ware betekenis van likes en comments kennen. Online bestaat een wereld waarin een tag een vriendschap kapot kan maken en de juiste emoji liefde doet ontspruiten. Hoe zit het met deze vreemde taal die alleen tieners lijken te beheersen? Wat voor invloed heeft het op hun leven en sociale relaties? In vijf op zichzelf staande afleveringen met een eigen thema vertellen jongeren, met behulp van animaties, video’s, foto’s, gifjes en grafische teksten, over de ongeschreven online regels: nettiquette.

Titel: Nettiquette
Jaar: 2017
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills