Dertien­delig tele­visiedrama toont het span­nende verhaal van de onmo­gelijke liefde tussen een Marokkaanse pizza­ko­erier en een Haags hockeymeisje.
Dertien­delig tele­visiedrama is een actuele bewerking van het klassieke liefdes­drama Romeo & Julia. De geheel met video opgenomen serie speelt in multi­cul­tureel Den Haag. Pizza­ko­erier Najib is een vrijge­vochten jongen, afkom­stig uit een tradi­tioneel Marokkaans milieu. Zijn broer Nasr zit wegens drugshandel in de gevan­genis en is door zijn vader verstoten. Najib is de enige die zijn broer nog spreekt. Julia komt uit een welgesteld Haags milieu. Ze traint als hock­ey­talent bij Jong Oranje. Haar vader is rechercheur, net zoals hun huisvriend Joost die tevens vader is van Julia’s trainer en aanbidder. Als het meisje in bijzijn van Najib haar enkel breekt, vallen de twee als een blok voor elkaar. Maar hun liefde krijgt weer­stand. Niet alleen vanuit de fami­lies, maar ook Joost, die de broer van Najib blijkt te kennen, is er alles aan gelegen om het stel uit elkaar te drijven. Behalve een liefde­sportret en span­nend verhaal, geeft de serie een goed beeld van de botsingen tussen twee milieus en twee culturen.

Titel: Najib & Julia
Jaar: 2003
Duur : 25 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste TV drama lang (2003)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01