Wanneer een jonge taxi­chauf­feur zichzelf in de schulden steekt, raakt hij verstrikt in een crim­i­neel netwerk en verliest hij alles wat hem lief is. Hij wil wraak.
Als Dennis van der Horst de kans krijgt om een eigen taxinummer te bemachtigen grijpt hij die met beide handen aan. Hij sluit een lening af onder toeziend oog van de directeur van MOTAX: Ome Jan Bremer. Dennis kan nu een nieuwe wagen kopen en hij behoort tot de inner circle van Ome Jan. Al snel ontdekt Dennis waarom hij zo gemakke­lijk een vergun­ning kon bemachtigen. De wetgeving blijkt veran­derd: er wordt concur­rentie toege­laten op de taxi­markt. Dennis’ vergun­ning is in één klap waarde­loos geworden. Als hij verhaal haalt bij Ome Jan, omdat deze hem een waarde­loze vergun­ning heeft aanges­meerd, laat hij zich ompraten: samen met honderden chauf­feurs die in dezelfde peni­bele situ­atie verk­eren, geeft hij gehoor aan de oproep van MOTAX om de concur­rerende centrale DNC van de straat te vegen. Het is oorlog in de straten van Amsterdam.

Titel: Nachtrit
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2006)
Frank Lammers
Beste Mannelijke Bijrol (2006)
Fedja van Huêt

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2006)
Jan van der Zanden
Beste Vrouwelijke Bijrol (2006)
Peggy Jane de Schepper
Beste Lange Speelfilm (2006)
Wilant Boekelman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte