Nacht in de stad speelt zich af in de nabije toekomst. Een jong stel woont in een keurig stadje in de polder. Aan de overkant van de rivier ligt echter een minder keurig stadje.
Nacht in de stad speelt zich af in de nabije toekomst. Het jonge stel Ivar en Sylvia woont in een keurig stadje in de polder. Alles is prima geregeld: Ivar werkt als telewerker voor een leuk bedrijf, hij heeft een leuke vriendin en gaat binnenkort verhuizen naar hun leuke woning met een aardig tuintje. Er begint echter iets te knagen. Aan de overkant van de rivier ligt een minder keurig stadje. De aantrekkingskracht ervan is zo groot dat Ivar op een nacht met de veerboot naar de overkant vaart. Daar wacht hem het feestgedruis en wordt hij onderworpen aan vele verleidingen. Overdag merkt Sylvia dat hij 's nachts regelmatig weg is. De gespannen sfeer in huis groeit met de dag en donkere wolken pakken zich samen. Sylvia volgt Ivar op een nacht naar de overkant. Daar komt ze tot een schokkende ontdekking.

Titel: Nacht in de stad
Jaar: 2000
Duur : 46 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.