Op een vergeelde klassenfoto staat tussen de toekomstige cinemamaestro's Ennio Morricone en Sergio Leone een anoniem jochie. Juist hij is het onderwerp van deze onorthodoxe zoektocht naar roem en de schijn van het leven in de schaduw.
Voor veel documentairemakers zou het feit dat filmcomponist Ennio Morricone en westernregisseur Sergio Leone tachtig jaar geleden bij elkaar in de klas zaten het vertrekpunt zijn geweest. Maar Janzée kiest een ander spoor. Wie is dat onbekende klasgenootje tussen hen in? Hoe was het om juist niet beroemd te worden? Zijn er in deze wijk van Rome nog mensen die hem gekend hebben? Al doende verschuift daarbij de aandacht naar onder meer de buurtkapper, een naaister van filmkostuums, de huidige nonnen van de school en een taxichauffeur. Zo wordt de speurtocht een filosofische en poëtische bespiegeling over roem, het lot en het leven. En toch nog maar even aanbellen bij Morricone?

Credits

Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Talent United
Distributie
Mokum Filmdistributie

Titel: My Name Is Nobody
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.