Monet, Renoir, Degas en... Morisot. Wie? Waarom zegt de naam van de enige vrouw onder de grondleggers van het impressionisme ons niets? Kleurrijk documentaire-portret van een moedige kunstenaar die sociale conventies doorbrak.
Berthe Morisot (1841-1895) was de enige vrouw onder de grondleggers van het impressionisme, de vernieuwende kunststroming van de 19e eeuw. Terwijl haar mannelijke collega’s - Monet, Degas, Pissarro, Sisley en Renoir - wereldberoemde kunstenaars zijn geworden, is Morisot als schilder relatief onbekend gebleven. Waarom eigenlijk? De in deze documentaire geportretteerde jonge kunstenaars in het hedendaagse Parijs zien het strijdbare leven van deze dame als bron van inspiratie voor de vrouw als invloedrijke kracht in de maatschappij.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Morisot - Moed, storm en liefde
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.