Acht tienerguerilla's houden de wacht bij een gegijzelde Amerikaanse dokter en een melkkoe. Wat aanvankelijk een spel lijkt, verandert door een onverwachte gebeurtenis in een mythische overlevingsstrijd.

Voor de tienersoldaten op een Zuid-Amerikaanse hoogvlakte is hun opdracht aanvankelijk een soort feestje. De jonge rebellen lachen en stoeien en er hangt seksuele spanning in de lucht. Maar als hun melkkoe sterft en hun Amerikaanse gijzelaar probeert te ontsnappen, neemt het avontuur een grimmige wending. Deze mythische, wilde thriller over leiderschap en overlevingsdrang in een bijna buitenaards landschap is al vergeleken met Lord of the Flies en Apocalypse Now. Op Sundance onderscheiden met een Special Jury Award.

Inclusief nagesprek met de Nederlandse director of photography Jasper Wolf.

Credits

Production Design
Muziek
Productiebedrijf
STELA CINE
Coproductiebedrijf
Lemming Film
Campo Cine
Pandora
SnowGlobe
Film i Väst
Mutante Cine
Distributie
Gusto Entertainment

Titel: Monos
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2019

PolitiekDramaMaatschappijMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.