De homoseksuele leden van het Haagse koor Vox Rosa bezingen, puttend uit een internationaal repertoire aan klassiekers, de relatie met hun moeder. Gelardeerd met herinneringen krijgen de nummers persoonlijk reliëf.
Voor sommige leden van het Haagse homomannenkoor Vox Rosa is hun vrije bewerking van het nummer 50 Ways To Leave Your Mother meer dan symbolisch. Achter de aanstekelijke gedrevenheid waarmee zij hun zangrepertoire onder de knie proberen te krijgen, schuilen pijnlijke verhalen van afwijzing en onbegrip. Een oudere generatie blikt terug op de worsteling die zij moesten doorstaan toen zij voor hun geaardheid uitkwamen. Ondertussen werken de mannen toe naar de voorstelling waarin het moederschap in al zijn facetten wordt bezongen. Gemaakt in het kader van Doc25.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Bananaz
Omroep
NTR TV

Titel: Moederskind
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still