Misdaaddramaserie rondom drie vrienden, die in een helse drugsoorlog terechtkomen die Amsterdam in z’n greep houdt. Cocaïnehandel, ripdeals, wraak en wapens: daar is de vriendschap niet tegen bestand.

De vrienden Romano, Potlood en De Paus promoveren van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Al snel zwaaien ze de scepter over de hele Amsterdamse cocaïnehandel. Maar het trio komt lijnrecht tegenover elkaar te staan door jaloezie, ripdeals en wraakgevoelens. Als de eerste doden vallen, ruiken een uitgerangeerde misdaadjournalist en diens leergierige stagiair een primeur. Spannende dramaserie, geïnspireerd op ware gebeurtenissen uit het gelijknamige boek, over een slepende bendeoorlog met vele slachtoffers.

Titel: Mocro maffia
Jaar: 2018
Duur : 42 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2019

MisdaadMaatschappijActie & AvontuurDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Televisiedrama (2019)
Bobby Boermans
Beste Televisiedrama (2019)
Giancarlo Sanchez
Beste Acteur Televisiedrama (2019)
Oussama Ahammoud

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.