Een man vindt een lege milkshakebeker in het mandje van zijn nieuwe fiets. Even woest als vastberaden besluit hij op onderzoek uit te gaan om te achterhalen waar deze beker vandaan komt.
Voor een Amsterdamse vestiging van Halal Fried Chicken vindt een jongeman een lege milkshakebeker in het mandje van zijn nieuwe, zwarte omafiets. Kwaad besluit hij te achterhalen wie dit op zijn geweten heeft. Als hij binnen in het fastfoodrestaurant navraag doet, is het HFC-logo op de beker ineens verdwenen. Dat is het begin van een reeks vervreemdende gebeurtenissen in deze droogkomische film, die onder meer de spot drijft met de onzinnige bureaucratie van het Amsterdamse Fietsdepot en de handhaving van 'voor- en achterwielregels'.

Titel: Milkshake
Jaar: 2019
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

DramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.