Onderdeel van een trilogie (Egg, Milk, Honey) over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. Regisseur Semih Kaplanoglu (Turkije, 1963) verzorgt op zaterdag 29 september de Cinema Militans Lecture.
Tweede deel in trilogie over de Turkse dichter Yusuf in verschillende levensfasen. Yusuf staat op de rand van volwassenheid. Hij heeft net de middelbare school afgerond. Zijn grote passie is poëzie en er zijn inmiddels enkele gedichten van zijn hand gepubliceerd. Zijn toekomst is echter onzeker en voor zijn levensonderhoud moet hij melk blijven verkopen op de markt, samen met zijn alleenstaande moeder. Yusuf probeert zich los te maken van zijn moeder. De zaken gaan slecht door de opkomende supermarkten en zijn moeder heeft een relatie met de plaatselijke stationschef. De titel verwijst naar de lichamelijke band tussen moeder en zoon, die wordt afgesloten zodra er geen borstvoeding meer wordt gegeven.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Kaplan Film Production
Heimatfilm GmbH & Co KG

Titel: Milk
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still