Intiem portret van de gevierde musicalster Pia Douwes. Als het presteren aan de top zijn tol eist, maakt ze de balans op en denkt ze na over hoe ze haar leven opnieuw vorm wil geven.
Meer dan dertig jaar zwierf Pia Douwes als een soort nomade over de wereld voor musicalproducties en toneelstukken in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Ze is veelgeprezen en speelde vaak vrouwen die, net als zijzelf, moesten vechten om er te zijn. Westermann volgde haar een jaar lang van nabij en gebruikte daarnaast filmmateriaal uit het archief van Pia's vader. Zelfs op haar meest kwetsbare momenten laat Pia de camera toe: wanneer ze tijdelijk moet stoppen. Bij het vooruitkijken speelt ook de zorg om haar inmiddels ernstig zieke ouders mee. 'Ik wil niet meer overleven. Ik wil goed kunnen leven.' De titel verwijst naar de musical Elisabeth waarmee ze grote successen boekte.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
AVROTROS
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Mijn leven is van mij - Pia Douwes
Jaar: 2018
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.