Drie jonge meiden hebben één ding gemeen: hun familie is redelijk uniek. Tragikomische jeugddocumentaire over donorvaders, bonusmoeders, halfbroertjes en andere onorthodoxe gezinssamenstellingen.

Hoe is het om te ontdekken dat je een donorvader hebt? Wat betekent kind zijn van gescheiden ouders in de praktijk? In deze tragikomische, korte jeugddocumentaire staan drie jonge meisjes van verschillende leeftijden centraal. Ze hebben een totaal eigen verhaal, maar ze delen één gemeenschappelijk goed: hun bijzondere familieconstructie, met stiefvaders, halfbroertjes, bonus- of half-moeders. De meisjes introduceren hun gezinnen en delen met hun ouders voor het eerst hun bewondering, hun vragen en onuitgesproken gevoelens.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Montage

Titel: Mijn gelukkige ingewikkelde familie
Jaar: 2017
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.