Bij meneer Schoevaart komt Ajax altijd op de eerste plaats. Mevrouw Schoevaart deelt zijn liefde voor de club niet. Dit portret van het echtpaar gaat over liefde, eenzaamheid, opoffering en bezinning.
Wim Schoevaart was archivaris van Ajax, waar hij sinds 1930 lid van was en vanaf 1988 erelid. Filmmaker Colette Teurlings leerde de oude man kennen als haar bovenbuurman. Zij kwam erachter dat mevrouw Schoevaart zijn liefde voor Ajax niet deelde, vooral omdat de club altijd op de eerste plaats kwam. Teurlings maakte een intiem portret van het echtpaar dat elkaar volledig lijkt te zijn kwijtgeraakt. Na Schoevaarts plotselinge dood krijgt zijn weduwe meer ruimte voor haar gevoel en komt de liefde voor hem langzaam terug.


Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking

Titel: Mijn bovenburen
Jaar: 2016
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

MaatschappijGezondheidSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.