Documentaire over een normaal ogende vrouw van begin twintig, die al jaren door een geestesziekte wordt gekweld. Haar realiteit is soms niet de onze. Hoe ziet haar belevingswereld eruit?

Mies, begin twintig, lijkt op het eerste gezicht een doorsnee vrouw. Als het goed gaat, stelt ze zich open voor de buitenwereld, maar dat alles kan binnen een paar seconden omslaan, als de stemmen in haar hoofd het van haar overnemen. Deze documentaire duikt in de belevingswereld van de jonge vrouw met een geestesziekte, die soms maanden op een gesloten afdeling van een kliniek leeft. Zal zij ooit, net als anderen, haar leven kunnen vormgeven? Of is er geen ontsnapping mogelijk aan de stemmen en gedachten in haar hoofd?

Credits

Coproducent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Distributie
Sterre de Jong Producties

Titel: Mies
Jaar: 2019
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

GezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.