Documentaire over LGBTQ+'ers in Georgië. Hoe gaan activisten daar om met homofobie, wat is de rol van de kerk en de overheid? En wat betekent nachtclub Bassiani voor hen?
Op 17 mei 2013, op de Internationale Dag Tegen Homofobie, vielen duizenden Georgiërs, opgejut door de Georgisch-Orthodoxe Kerk, zo’n vijftig homorechtenactivisten aan. In deze documentaire vertellen zij over hun heftige ervaringen en over de dominante rol van de kerk en die van de overheid. Nachtclub Bassiani is hun toevluchtsoord, een baken van vrijheid. Het is hun fort van verzet tegen het homofobe geweld.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Kleurcorrectie

Titel: Midnight Frontier
Jaar: 2019
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

LGBTQ+PolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.