Kleurrijk documentaire portret van een getrouwde vrachtwagenchauffeur die vrouw wil worden. Wat betekent dat voor het huwelijk en de familierelaties? En hoe reageert men hierop in hun Friese dorpje?
Begin jaren tachtig trouwt de stoere trucker Harm met het verlegen plattelandsmeisje Siepie. Dertig jaar later vertelt Harm haar dat hij vrouw wil worden. Dat is slikken voor Siepie. Niet alleen omdat ze haar man zal kwijtraken, maar ook omdat ze bang is voor geroddel in hun kleine Friese dorp. En hoe zal men reageren in Harms typische mannenwerelden: de autocross en die van de vrachtwagenchauffeurs? Aangrijpende, lichtvoetige film die grotendeels wordt gedragen door de vasthoudendheid, humor en noordelijke nuchterheid van deze protagonisten.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Hollandse Helden
Omroep
BNNVARA

Titel: Mevrouw Faber
Jaar: 2019
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijGenderGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.