Psychol­o­gische thriller waarin Luc erachter komt waarom zijn sinds vijf­tien jaar spoor­loos verd­wenen broer Ad (Jack Wouterse) in de Belgische Ardennen een kluizenaars­bestaan leidt.
Psychol­o­gische thriller waarin de maatschap­pelijk geslaagde Luc Sipkes onverwacht ontdekt dat zijn sinds vijf­tien jaars spoor­loos verd­wenen broer Ad in de Belgische Ardennen een kluizenaars­bestaan leidt. Samen met zijn hoogzwan­gere vrouw Mieke zoekt Luc zijn sober levende broer op. Hij woont samen met Lucs ex-vriendin Els en beiden maken een gespannen indruk. Om achter de ware toedracht van Ads verd­wi­jning te komen besluit Luc langer te blijven. Uit de ille­gale jenev­er­stok­erij van zijn broer komen vreemde gelu­iden en Luc gaat op onder­zoek uit. Een schokkend en tragisch fami­liege­heim wordt bloot­gelegd. Met grote blijd­schap maakt deel uit van een reeks films die is gepro­duceerd in het kader van het project No More Heroes, een initi­atief dat jonge getal­en­teerde schri­jvers en film­makers de kans geeft een speelfilm te realiseren.

Titel: Met grote blijdschap
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

Muziek

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2001)
Lodewijk Crijns
Beste Scenario (2001)
Kim van Kooten

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2001)
Frans van Gestel
Beste Lange Speelfilm (2001)
Jeroen Beker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01