Poëtische documentaire waarin een gezin op zoek gaat naar de band tussen hun huidige leven in Nederland en de herinneringen aan het ouderlijk huis, dat er verlaten bij staat in Paramaribo.
Er staat een verwaarloosde gezinswoning in Paramaribo. Bijna vijftig jaar geleden, kort na de bouw ervan, werd het huis achtergelaten door een Surinaams gezin dat naar Nederland verhuisde. Voorgoed, zo bleek. Vandaag is het huis nog altijd een subtiele herinnering aan de band die het gezin heeft met hun geboorteland. In deze poëtische documentaire over identiteit, migratie en vergankelijke herinneringen, zoekt het gezin naar verbindingen tussen hun huidige leven in Nederland en de herinneringen aan de ouderlijke woning in Paramaribo.

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Research
Productiebedrijf
Dokma Film
Coproductiebedrijf
RITCS | School of Arts

Titel: Memre Yu
Jaar: 2019
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.