Het vrouwelijk lichaam en de ouder-kind-relatie zijn de thema's van Van den Berghe's speelfilmdebuut. De film portretteert drie vrouwen op een keerpunt in hun liefdesleven.
Het vrouwelijk lichaam en de ouder-kind relatie zijn de thema's van Van den Berghe's speelfilmdebuut. De film portretteert drie vrouwen op een keerpunt in hun liefdesleven. Hoofdfiguur in het verhaal is de 20-jarige Muriël - gespeeld door Charlotte van den Eynde, danseres bij Anne Theresa de Keersmaeker. Muriel is haar verstikkende dorpsleventje beu. Zonder reden of excuus verlaat ze haar verbouwereerde ouders, degelijke vriendje en baan in de fabriek. In Brussel huurt ze een kamer bij de 35-jarige onafhankelijke, sensuele Laura. Laura's kinderwens en leeftijd dwingen haar haar relatie te verbreken en op zoek te gaan naar een vader voor haar nog ongeboren kind. Terwijl Muriël de schijn van een nieuw leven ophoudt, probeert ze via het liefdesleven van Laura haar eigen seksualiteit te ontdekken. Ze wordt verliefd op Laura's ex. Tegelijkertijd betekent Muriëls vertrek indirect ook het begin van een nieuw liefdesleven voor haar moeder.

Titel: Meisje
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still