Jan Musch en Tijs Tinbergen portret­teren hoe het vogelvirus’ zich verspreidt als Tijs op drie hoog in Amsterdam mezenkastjes ophangt met een inge­bouwde camera.
De liefde die bioloog Luuk Tinbergen koes­terde voor de koolmees is duidelijk geërfd door zijn zoon Tijs. In zijn huis op drie hoog in Amsterdam hangt hij nestkasten op met inge­bouwde camer­aatjes. Op een monitor in de slaap­kamer bespiedt hij de mezen­fam­ilie, samen met zijn vrouw Tineke en poes Sientje. De liefde voor de mees is besmet­telijk; al gauw moeten familie en vrienden aan het vogelvirus’ geloven. Met vrolijke zelfspot vast­gelegd ontvouwt zich een stadse passie voor een hoogst natu­urlijk fenomeen.

Titel: MEESTV, hoe de koolmees mij gelukkig maakt
Jaar: 2014
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

Natuur & Milieu

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2014)
Jan Musch
Beste Korte Documentaire (2014)
Tijs Tinbergen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte