Vijf pubers verto­even op een lome zomerdag op een steiger langs een rivier. Zwemmen, slapen, snacks en ijs. Een woorde­loze obser­vatie, met veel oog voor detail in beeld en geluid.
Sfeer­volle obser­vatie van vijf pubers, drie jongens en twee meisjes, op een lome zomerdag op een afgelegen steiger langs een rivier. Ze zwemmen, ze slapen, ze eten snacks en ijs. Liberge filmt de dunne lijven en de omgeving met veel aandacht voor details. Doordat muziek en dialogen ontbreken, vallen de alledaagse gelu­iden op: fietsen over grind, voeten die door het water glijden, proesten bij het bovenkomen. Meander won in 2006 op het Inter­na­tionale film­fes­tival in Rotterdam de Prix UIP en op het Neder­lands Film Festival het Gouden Kalf voor de Beste Korte Film.

Titel: Meander
Jaar: 2005
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2006)
Joke Liberge

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte