Frans Bromet praat met drie weduwen die geconfronteerd werden met de zelfdoding van hun echtgenoot. In een openhartig gesprek gaan zij op zoek naar de beweegredenen achter de wanhoopsdaad.
In 2016 telde Nederland bijna 1900 zelfdodingen, het hoogste aantal ooit. En tweemaal zoveel mannen als vrouwen. De vrouwen in deze sober gefilmde documentaire vielen destijds voor de karakters van hun mannen. In de loop der jaren zagen zij die veranderen onder invloed van verwachtingen van buitenaf, het gevoel van falen en de schaamte daarvoor. Maar dat het tot deze onomkeerbare daad zou leiden, voorzagen de echtgenotes niet. Waarom zijn mannen in deze tijd in verwarring? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, maar de verhalen van de vrouwen wijzen wel in een zekere richting. Bromet maakte de film in samenwerking met journalist Nathan Vos, die het boek Man o man schreef na de suïcide van zijn broer.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
&Bromet
Omroep
KRO-NCRV

Titel: Man in de knoop
Jaar: 2018
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.