De geadopteerde documentairemaker Kendra Jacobs gaat op zoek naar haar oorsprong; ligt daar het antwoord waarom ze moeite heeft te aarden in een cultuur die niet als de hare voelt?
Als adoptiekind ondervond Kendra Jacobs dat er in Nederland meer aandacht nodig is voor de onzichtbare pijn bij een adoptie. Dat geldt niet alleen voor geadopteerden, ook voor hun naasten. In Mama & ik keert Jacobs terug naar Sri-Lanka en bezoekt ze belangrijke plaatsen om het verlies in haar leven een betere invulling te kunnen geven. Zo hoopt ze duidelijkheid te krijgen over dieperliggende vraagstukken. Een documentaire die laat zien dat diepgewortelde littekens besproken en gezien mogen worden.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
St. Joost School of Art & Design

Titel: Mama & ik
Jaar: 2021
Duur : 29 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills