In dit korte videogedicht worden twee troonredes van koningin Beatrix, uit 1997 en 2008, naast elkaar gelegd. Door gewiekste montage wordt duidelijk dat er zoveel nieuws niet gezegd wordt.
In dit korte videogedicht worden twee troonredes van koningin Beatrix, uit 1997 en 2008, naast elkaar gelegd. Namens de regering spreekt ze op Prin­sjesdag de plannen van de komende regeringspe­riode uit. Door gewiekste montage wordt duidelijk dat er zoveel nieuws niet gezegd wordt: alleen het tenue van de koningin lijkt anders. De essentie? De regering hoopt, weet, streeft en beseft. En werkt vooral heel hard.

Credits

Regie
Producent
Productiebedrijf

Titel: Majesteit
Jaar: 2010
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte