Achter de ongelooflijke trucs van een messenwerper en zijn assistente gaat een zo mogelijk nog ongelooflijker werkelijkheid schuil in deze volledig handgeschilderde animatiefilm.
Een variétéartiest en zijn lieftallige assistente voeren een reeks verbazingwekkende acts op met scherpe messen en zwaarden. Dan legt de illusionist zijn overdonderde publiek uit hoe het werkt, maar de uitleg is zo mogelijk nog ongelooflijker dan de truc zelf. En dat is nog niets vergeleken met de werkelijkheid zoals die zich na afloop ontvouwt. Volledig handgeschilderde animatiefilm combineert cut-outs met celtechniek.

Credits

Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Cineventura
Distributie
NPO Sales

Titel: Magic Show
Jaar: 2009
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still