De videoclips die Emmanuel Adjei maakte voor o.a. Sevdaliza zijn Madonna duidelijk niet ontgaan. Hij maakte voor de megaster een clip die de veroordeling van Jeanne d’Arc een actuele invalshoek geeft.
Hoofdrolspeler Mykki Blanco is een transgender rapper. Madonna heeft zich in haar songtekst duidelijk laten inspireren door het proces van Jeanne d’Arc, veroordeeld voor het dragen van mannelijke kleding. Samen met vaste cameraman Paul Özgür en coscenarist Marleen Özgür legt de regisseur in scherpe beeldcontrasten het verband tussen de veroordelende samenleving van zeshonderd jaar geleden en die van nu.

Credits

Uitvoerend Producent
Creative producer
Production Design
Montage
Choreografie
Cast (hoofdrol)
Visual Effects
Productiebedrijf
COMPULSORY.
Dreamers

Titel: Madonna - Dark Ballet
Jaar: 2019
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

GeschiedenisGenderActie & AvontuurDansMuziekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.