Jeugdfilm, gebaseerd op het gelijk­namige boek van Guus Kuijer. Madelief gaat zelf op onder­zoek uit als niemand haar iets wil vertellen over het verleden van haar overleden oma.
Jeugdfilm is, net zoals de tele­visieserie Madelief, gebaseerd op het gelijk­namige boek van Guus Kuijer. In Krassen in het tafel­blad is Madelief inmid­dels een jaar of tien. Haar oma is overleden en na de begrafenis wil Madelief alles weten over oma, maar haar moeder wil er niet over praten en opa zegt ook al niet veel. Het enige dat ze weet is dat oma veel poetste, wel goede kanten had, maar niet echt lief was. Als Madelief voor het eerst bij opa gaat logeren blijkt niet alleen dat je met opa kan lachen, maar ontdekt ze ook een mysterieus tuin­huisje in de verwilderde achter­tuin, dat van oma is geweest. Samen met een vriendje uit het dorp gaat de nieuws­gierige Madelief op ontdekkingsreis en ontrafelt zij stap voor stap het geheim van oma.

Titel: Madelief: Krassen in het tafelblad
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1999)
Rijk de Gooyer

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (1999)
Margo Dames

Andere prijzen

Citroën Publieksprijs (1999)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte