De Kindertelefoon wordt dagelijks gebeld door kinderen op zoek naar een luisterend oor. In deze jeugddocumentaire, die de speciale juryprijs op IDFA won, passeert elk thema de revue.
"Ik ben verliefd op twee jongens. De één is heel lief en de ander heeft van die grappige, uitpuilende ogen. Ik kan gewoon niet kiezen." "Waarom moet ik weer verhuizen? Al die azc's zijn even erg." Zomaar enkele zinnen uit de gesprekken die kinderen hebben met De Kindertelefoon. Er wordt gebeld over scheiden en over schoppen. Over verhuizen en verliefd zijn. Over katten en cavia’s. Opgroeien is leuk en spannend, maar soms ook verdrietig of eenzaam. Uit deze collage van telefoongesprekken blijkt dat je nooit alleen bent met je verhaal.

Credits

Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Animatie

Titel: Luister
Jaar: 2017
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

MaatschappijJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.